Lisaas ERP software - functionaliteiten

Lisaas ERP Software is compleet

Lisaas ERP software onderscheid zich van andere ERP pakketten door de volledigheid en compleetheid van het pakket. Lisaas voorziet dus in nog veel meer andere mogelijkheden en handige modules en tools. Hieronder vindt u een selectie van extraatjes die u kunt goed kunt gebruiken.

Functionaliteiten

Met onder andere de urenregistratie, kilometerregistratie, afleverbon, opdrachtbevestiging, inkoopopdrachten, administratie, calculaties en offerte is Lisaas ERP Software compleet. 

gps tracker 2
urenregistratie

Urenregistratie

Medewerkers kunnen eenvoudig zelf via internet hun werkuren verantwoorden. Zij kunnen hier zowel hun werktijden als de projecten en uursoorten waaraan zij gewerkt hebben invoeren. Verder is het mogelijk om direct te controleren of het aantal ingevoerde uren overeenkomt met de aangegeven werktijden en pauzes. Deze opzet van urenadministratie maakt het ideaal toepasbaar voor bedrijven die veel orders op basis van nacalculatie doen. Ook voor bedrijven die veel projecten op locatie doen, zoals installatie-werk, onderhoud of werkzaamheden in de bouw, kan deze urenregistratie een goede basis vormen voor inzicht in de kosten van projecten.

scala aan zoekfuncties

Kilometerregistratie

Uniek van Lisaas ERP Software is de koppeling van urenadministratie aan een kilometerregistratie per bedrijfsauto. De ingevoerde uren en kilometers zijn direct gekoppeld aan de nacalculaties van de orders/projecten. Zo kunnen uw medewerkers via hun telefoon, tablet of laptop hun werktijd, reistijd en het aantal gereisde kilometers invoeren. Daarnaast is er een optie om Track&Trace van de bedrijfswagens te koppelen in Lisaas zodat u altijd achteraf (of actueel) inzicht heeft in de locatie van de voertuigen.

afleverbon

Afleverbonnen

Omdat de Lisaas ERP software een cloud-toepassing is en dus overal via internet bereikbaar is, kunnen alle leveringen of opleveringen op locatie voor akkoord worden afgetekend. U logt in op uw laptop, smartphone of tablet en u kunt de afleverbon of het opleveringsformulier laten aftekenen door de betreffende afnemer of verantwoordelijke. Zo heeft u een snelle en betrouwbare vastlegging van de aflevering meteen digitaal opgeslagen. Hierdoor zijn geen kopietjes, scans of duplicaten meer nodig.

inkoopfacturen

Inkoopopdrachten

Met slechts enkele klikken op de muis bereidt u een bestelling voor. U kiest voor een product, een leverancier, een aantal en een gewenste levertijd en uw inkoopopdracht is gereed. Met nog één muisklik wordt uw inkoopopdracht per mail verzonden naar uw leverancier. Datgene wat u besteld heeft wordt automatisch in de ‘nog te ontvangen’ voorraad opgenomen. Zo weet u altijd exact wat in bestelling uitstaat, wanneer u de levering kunt verwachten en wat uw voorraadstatus is.

orderhistorie

Administratie

Het is ideaal om het reilen en zeilen van uw gehele organisatie inzichtelijk te hebben en te houden met behulp van Lisaas, maar ook de cijfers zijn van groot belang! De complete administratie van uw bedrijf is geïntegreerd in onze software. Uw belastingaangiften, balansen, afschrijving, maandcijfers, liquiditeitspositie, bank- en rekening courant info, debiteuren en crediteuren kunt u inzien op ieder moment van de dag. De eenvoud en de efficiency van deze geïntegreerde administratie maakt Lisaas ERP Software hét complete pakket.

leveringen

Omzetoverzichten

U wilt toch ook meteen weten hoe het ervoor staat? Met Lisaas ERP Software heeft u direct het gewenste overzicht met omzet per klant, per project, per periode, per artikel en per uursoort. Deze gegevens zijn overzichtelijk weergegeven in diagrammen, bedragen of tabellen. Op deze manier kunt u snel goed onderbouwde beslissingen nemen en inzien welke klant voor de omzet zorgt, wat de beste en slechtste maanden zijn en waarom, welk soort projecten kansen bieden en welke projecten een probleem vormen.

orderportefeiulle

Facturatie

Heeft uw klant de offerte goedgekeurd en is het project afgerond? Dan hoeft u alleen nog op het knopje ‘nacalculatie’ te drukken en u heeft direct inzicht in het resultaat van het project. Middels deze facturatie heeft u een overzichtelijk vergelijk tussen de voor- en nacalculatie en een totaaloverzicht van uren, materialen, inkoop en kilometers. U bepaalt het factuurbedrag en met één druk op de knop is de factuur aangemaakt. Met nog een volgende ‘klik’ wordt de factuur digitaal naar uw klant verzonden. De verwerking in de administratie heeft hierbij meteen plaatsgevonden.

projectmanagement

Productieplanning

Natuurlijk wilt u weten wat de bezetting van uw personeel, machines en projectportefeuille is. Daarvoor heeft Lisaas een uitgebreide productieplanning.
Behalve dat u aan uw projecten doorloop-statussen toe kunt kennen om te zien hoe ver de projecten gevorderd zijn, kunt u ook inzichtelijke informatie krijgen over de bezettingsgraad van uw personeel en machines. Dat maakt tijdig bijsturen mogelijk, zodat een optimale bezetting wordt gerealiseerd en in de gaten kan worden gehouden.

relatiebeheer

Offertes

Een offerte maken in Lisaas is zeer eenvoudig. De offerte wordt samengesteld op basis van het invoeren van artikelen, uren, uursoorten en kosten. Alle gegevens waarop u uw offerte baseert, volgen het project tijdens de doorloop tot aan de facturatie. Met slechts één muisklik mailt u de offerte naar uw klant, waarbij alle specifieke afspraken (zoals betalingstermijn, klantenkorting, levertermijn en geldigheidsduur van de offerte) met deze klant automatisch vermeld worden op de offerte. Het maken van aanbiedingen is nog nooit zo eenvoudig en professioneel geweest.